Det kryper i mig

Bilden nedan för är en skoluppgift jag hade förra veckan att göra en parafras (= En parafras är en omskrivning, omdiktning eller bearbetning av en text, bild eller målning i ett musikstycke, litterärt verk eller konstverk.). Jag sökte runt lite på google och på nåt sätt hittade jag ett blöjpaket o det slog mig direkt att göra om den för att spela på att äldre människor också behöver blöjor (inget illa menat, min gammelmorfar hade det i slutet). Så jag ändrade bebis bilden till en gammal man och ändrade från "My first pants" till "My last pants" och vikten.Det här är kommentaren som jag fick på uppgiten idag via mail:

"Hej Amanda
Du har gjort ett tekninskt snyggt arbete, emd en idé som inte är solklar vid första anblicken men sedan sprider sig ett förstående leende över mitt ansikte då jag anar din koppling.

Min nästa reflektion är möjligen att budskapet kan uppfattas rasistiskt.

jag kopplar då även huvudbonadewn som en anspelning på tygblöjer, men vet inte om det var din intention?

**** upppfattde det bara som om du gjorde om det till vuxenblöjor, men då frågar jag mig varför det inte är en västerlänsk man på bilden.

bilduppgiften är godkänd, men jag är nyfiken på ditt svar.
/*"


Man kanske kan tycka att jag överreagerar men så mycket skit det känns som jag fått av den här utbildningen nu så kan jag inte annat en bli förbannad. Istället för att förklara min tanke med bilden igen så skickar jag även mitt svar:

"Hej
Det är absolut inte menat rasistiskt. Anledningen till att jag tog den bilden var att det var den bilden jag kunde hitta som jag tyckte var finast helt enkelt. Var på väg att byta angående huvudbonaden men sen kände jag att det inte spelade någon roll eftersom det var den bilden som jag såg och ansågs bäst. Egentligen bär det mig emot att använda en bild som någon annan tagit men eftersom jag inte hade möjlighet att ta bilden själv så fick det bli som det blev. Sen trodde jag att detta endast var en skoluppgift som bara skulle ses av läraren. Alltså inget som någon annan ska ha möjlighet att bli stött av. / Amanda Berggren"
Amanda | | En kommentar |

Så trött och så mycket att göra

Nu är jag så trött att ögonen inte hänger med längre, känns som benen har lagt av också. Får ser om jag lyckas resa på mig från stolen, så här länge har jag inte suttit på nästan hela dagen och då har jag ändå bara suttit 10 min nu...
Nog om det. Njutade faktiskt kameran idag för första gången på evigheter och tänkte visa massa fina naturbilder och förberedelser bilder. Men vet ni. Jag är för trött, jag orkar verkligen inte. Ska jag göra det betyder det att jag blir upp en timme till och sömn är något jag behöver just nu. Bloggen kommer bli lidande nu under helgen kan jag berätta redan nu men jag ska försöka flika in något om jag hinner.
Har planerat utgång på lördag också, kommer bli jättekul, om jag orkar med det. På måndag bör jag vara tillbaka o blogga igen. Ordentligt. Här nedan kommer lite bilder från julmarknaden förra året:Ska skriva ett urförligt inlägg om marknaden längre fram.
Amanda | | En kommentar |

SOL!

Mina damer och herrar, för er kan jag äntligen efter mycket lång väntan presentera solskenet! Som gör comeback efter en alldeles för lång karriär i skuggan. En stor applåd. Tack!

Lever och mår bra gör jag även fast jag inte bloggat på cirka fem dagar. Har haft feber under veckan och därför inte varit i skolan heller. Hoppas jag inte missat allt för mycket. Nu mår jag mycket bättre och tur är väl det eftersom vi har julmarknad på lör o sön. Kan ni fatta att det redan är första advent? Nu ska jag upp o sätta upp stjärnor i två fönster i ett av de tolv rummen. Vi har totalt cirka 28 fönster samt glasverandor på både över o nedervåningen. Alltså en jäkla massa fönster och en himla massa stakar o stjärnor som ska upp. Men mysigt blir det.Ska blogga mer nu, eller så mycket jag hinner. Vi är så stressade så vi finns inte. Mycket som ska vara klart. Försöka fota förberedelse och från marknaden i helgen, blir så mysigt.

Amanda | | Kommentera |
Upp