Prag dag 2, del 1

Så då kör vi igång med Prag dag 2 där jag har massor av bilder. Så många att jag tänkte dela upp det i flera inlägg till och med, vilken grej.
 
Vi började i alla fall lördagen med hotellfrukost (ÄLSKAR) som sig bör innan man ger sig ut på äventyr.
 
 
Så här såg det ut på väg ut från hotellet, som fövrigt heter Deminka Palace. Så tjusig kristallkrona. Överlag trevligt hotell med gångavstånd till mycket, men lite opersonliga rum. Med opersonliga rum menar jag vitt vitt och vitt. Fantastiskt högt i tak och fina fönster med vackert ljus genom, hade varit perfekt och ta lite porträtt där inne men just nu hade jag föredragit lite samm känsla som det var i korridorerna och så på hotellet. Som ovan alltså. 
 
Så vi traskade iväg och den här fina spårvagnen åkte förbi (har massa bilder på spårvagnar för de var så fina)
 
Gick förbi en tjej som satt i en fin kiosk men såg inte så himla lycklig ut.. Gick vidare.. 
 
Köpte med oss vatten som man behöver när man ska gå mycket mycket. 
 
Gick förbi en liten marknad där vi tittade på fina saker, blev väldigt sugen på dessa små bärkorgar.
 
Så mycket fina och roliga hus och blå himmel! Solig helg hade vi med vilket man verkligen behöver som svensk i slutet av Oktober. 
 
Till min lycka tappade ett barn sina ballonger som flög fint iväg, gör sig så bra på kort. 
 
När vi gått och fotat en bra tid vart det ölpaus. Det enda rätta när man befinner sig i öl-land. 
 
Moln, himlar och ölglas är något som jag jämnt fotar. De gör sig så fint på kort. 
 
Storebror var glad
 
Mamma med, även om det inte syns här.. Kanske för att det är fotat genom hennes glasögon och hon dricker öl. Fota genom glasögon känns väldigt kreativt.. 
 
Puben vi drack öl på hade sån fin trädgård, så på vägen ut fotade jag denna rosa rosenbusken. Men så efter ölen gick vi vidare igen, nu för lunch. 
 
Ingen bild på lunchen, som vi köpte vid ett stånd och åt ute, älskar att kunna äta utomhus. Till efterätt blev det dessa ovan. Sötbröd på svenska tror jag vi kallar det? Otroligt gott var det, blev lite beroende av dessa. Som ett pinnbröd men sött och jätte gott. Krispigt ute och sen lite krämig känsla inne. Mums. 
 
Under lunchpausen så strosade ett brudpar förbi, mitt bland turisthavet. 
 
Efter lunch var det dags att strosa vidare igen, vi gick igenom old town och tittade lite i affärer och senare vidare mot bron (tog inte Karlsbron den här gången för att få lite andrum) och över för att gå till slott
Resor | | Kommentera |

Prag dag 1

Så efter mycket om och men har jag en del Prag bilder klara, tog sin lilla tid, var ju där för en månad sen cirka. Mer exakt den 17 Oktober så åkte jag, mamma och storebror iväg från Arlanda. Pragresan var en födelsedagspresent till mamma från oss.
 
Men så i alla fall, på fredagen när vi kom fram där vid 17 - 18 tiden så verkade jag inte ta en endaste bild faktiskt.. 
 
Eller nu ljög jag, jag hitta en på mobilen
 
En Amanda med väldigt tillfälligt lila hår som dricker en första öl på uteservering. 
 
Så första kvällen i Prag så checkade vi in på hotellet, sen strosade vi "på stan" och tittade inte lite i affärer, åt tjeckisk middag på en uteservering och drack lite öl. Sen gick vi runt och tittade lite på Karlsbron med. Så mycket turister vid Karlsbron, inte klokt, så fullt och jätte jobbigt. Men bron var var väldigt mäktig och Prag väldigt fint. 
 
haha vart ju väldigt kortfattat det här, men det kommer fler bilder och mer berättande för dag 2 och dag 3 sen. 
Resor | | Kommentera |

Paris dag 4

Okej sista dagen i Paris så hade vi förmiddagen på oss innan det var dags att åka hem. Vi packade, städade och checkade ut. Sen promenerade vi ner till ett café och åt brunch ute i solen.
 
Åh det var så härligt och så mycket mat. Först lite croissants, sen omelett, toast, kaffe och färskpressad juice.  
Saknar verkligen att sitta på uteserveringar i Paris, tshirt värme i slutet av September, vilken dröm. Sen att lyssna på franska överallt och tjuvtitta på fint folk, ah, tror det får bli Paris igen till våren. 
 
Med matkoma deluxe gick vi ner mot Notre Dame, jag smygfotade massa fint folk på vägen. 
 
Jag hade lite fel obejktiv på, 50 mm är inte direkt optimalt för att fota byggnader, så här ett väldigt inramat Notre Dame. Men åh så pampigt, så otroligt häftigt att se. Kände att jag bara ville ha igång musiken från Ringaren i Notre Dame (en av mina favorit disneyfilmer) och hänga uppe med klockorna. Men icke, vi var på väg in tills vi såg den mils långa kön. Istället gick vi runt lite och kikade och hängde i parken bakom.
 
 
Såg finaste orangea bubblan, drömbilen! Så tjusigt med att killen hade både basker och hänglsen.
 
Parken bakom/bredvid Notre Dame. 
 
Efter att ha vilat fötterna en stund och tagit massa bilder på Notre dame i tusen vinklar gick vi vidare för att köpa souvernier och för att besöka Marc by Marc Jacobs. 
 
Tjusig herre med sitt dragspel mötte vi på vägen. 
 
Kanske finaste dryckesvattenfontänen någonsin. Och sen den välklädda pojken bredvid som i mitt huvud heter Tristan eller något annat tjusigt. 
 
 Vi gick längs Seine och köpte på oss små mini eiffeltorn, affisher och annat fint. 
Har visst inte lagt till fler bilder här hm.. Men vi gick och gick, såg ett vackert bröllopspar på vägen och till slut kom vi till Marc by Marc Jacobs. Där jag stod och drömde en stund, var så sugen på en väska men det fick vara. Kanske nästa gång... 
 
Så, så var Paris resan historien klar. Innan jag åkte var jag lite rädd att jag skulle bli besviken då jag hade så höga förväntnignar. Men jag behövde inte vara orolig, nu längtar jag bara tills jag kan åka igen då jag känner att det är så mycket mer jag vill se .
 
 Snart borde det komma en liten Prag berättelse med, om jag någon gång tar tag i att gå igenom alla bilder. Får bli och försöka fixa i veckan. 
 
 
Resor | | En kommentar |
Upp