Midsommar del 2

Efter att ha landat hemma en stund efter den fantastiska IKEA trippen så hoppade jag och Bex in i en taxi och tog uss ut till Clonsilla, som ligger mitt i ingenstans typ. Vi tänkte ge oss på bussen, men eftersom vi inte hade en aning om vart vi skulle kände vi att det var säkrast att lite på taxichauffören som hade full koll och lämnade oss tryggt utanför dörren där n00b-Oscar och n00b-Robin bor.

Var sjukt imponerad över att grabbarna hade dukat och gjort långbord när vi kom.

Sen lagade de även mat också! Köttbullar och svensk färskpotatis. AAAH. Gott.

Bex.

n00b-Robin, n00ben som vet hur man posar för kameran.

n00b-Jonas även kallad Spiris/Spiran/Sparris och så vidare.

n00b-Johan kom och sa att han inte ville vara så somrig så han var helt klädd i svart.

söta n00b-WQ.

 

Massa massa öl.

N00000000000000bs! WQ och P-A slappar medan vi väntar på att maten ska bli klar .

Jag kör min standard look och ser allmänt mongo ut.

 

Vitlöks sill kan vara bland det godaste som finns. Mumma, senaps sill är inte heller fy skam. Så himla gott, vill till IKEA och köpa mer, det tog slut alldeles för fort.

Midsommar maten som serverades. Svensk färskpotatis är så fantastisk gott och det är otroligt att det fanns på IKEA. "Det där är Sverige i en liten liten potatis".

Peka med lillfingret!

n00b-Jonas överraskade med janssons frestelse, var lite skeptisk först men det var jäääkligt gott.

Har man ingen midsommarstång får man improvisera. Vad passar då bättre med en kille som är lång och kallas för spiran? Nytt smeknamn: Midsommarstången!

Så dansade vi, bland annat små grodorna, prästens lilla kråka, grinolle låten som jag inte minns vad den heter och sen tog det stopp. Vi kunde inte komma på fler sånger men det var kul ändå.

Detta folket firade jag midsommar med! En maaaaaaaaaaaaassa n00bs och Bex.

(De hatar att bli kallade n00b och därför överdriver jag med det jätte mycket, för det är kul)

Senare gick vi in och dansade och sjöng. Jag tror bilden ovan visar väldigt tydligt hur bra n00b-Jonas är på att sjunga... Inte det vackraste man hört, men han tar i som sjutton. Tack och lov sjunger han itne för kunderna på jobbet.

WQ's Captain Morgan pose får avsluta kvällen. Vi dansade och sjöng tills timmen blev sen och det blev hemfärd för en Amanda och en Bex. Tack för grymmaste midsommarn på länge!

 

Min dag i bilder | | En kommentar |

Med skrik utanför

Sitter just nu ute på balkongen vår helt solo med en kopp kaffe i handen och hör från vänster vrålen från arenan där det spelas rugby (tror jag) och från höger hör jag lite schyssta gatumusikanter. Solen skiner och det känns himla bra.

 

Vaknade kl 8 imorse och började städa efter gårdagen, en himla trevlig kväll, ska berätta mer om den sen. Ringde och väckte Cathrine vid 10 när jag hade tråkigt, är inge kul att vara vaken själv. Mötte upp henne och så kilade vi ner och handlade en himla massa mat tillsammans. Så nu är kylskåpet proppfullt av massa gott. Känner mig inspirerad att laga mat. Blev en tidig middag idag iform av pitabröd med kebabkött, salsa och sallad i. Mumma.

 

Ska alldeles strax promenera bort i solen över till Cathrine som bara bor 5 min bort, fantastiskt och titta på film, sen vill jag även mysa ute på hennes tack, tror jag drar med mig kameran och fotar lite så att ni får se.

 

Sen fyller även min mamma år idag. Grattis mamma!


och jag har bokat flygbiljetter hem, om 17 dagar landar jag i Sverige med blandade känslor. Känns lite läskigt att komma hem efter att då varit borta ett halvår.

Amanda | | En kommentar |

Midsommar del 1

Igår fredag var vi lediga på grund av midsommar och det var så himla skönt. Här kommer bilder från dagen och lite senare, eller imorgon kommer bilder från kvällen.

Fråga mig inte varför, men vi skulle tydligen ha en bild när jag låste ytterdörren när vi gick hemifrån vår schyssta lya. Så här lämnade vi hemmet för att möta upp Weroniqa och åka till IKEA.

 

Min sambo Bex vid en slags informationsskylt, bra att veta var man bor någonstans.

 

Medan vi väntade på Weroniqa gick vi in på underbara Butlers och köpte kaffe. Det bästa med Butlers är att man alltid får med en pralin när man köper kaffe, fantastiskt! Godaste soya latten i Dublin dessutom.

 

Här har vi Weroniqa! Min senaste n00b, stört skön tjej. Här sitter vi även på bussen på väg.

 

 

Sen åkte vi förbi lite skumma områden, ett asläskigt hus som såg fallfärdigt ut, missade att fota dock. Fotade en brand istället, förmodligen lite knackers som satt eld på en bil.

WIHO! Final destination, lyckan var total!

 

*PEKA*  Här tyckte jag även att det såg utsom WQ (smeknamn eftersom hennes namn är så jääkla långt att skriva) pekade med lillfingret, hoho. Blev ett stående skämt under kvällen sedan.

Jag gillar hoppbilder, självklart var det givet att vi skulle ha en i entén. Här hade vi även lite tråkigt meda n vi väntade på Oscar, Robin och S (minns fan inte hans namn, ber om ursäkt för det alltså)

 

Hittade de finaste lakana någonsin. Åh vad jag ville ha dem, men dock gick de på cirka 400 kr och det kände jag inte rikigt att lägga på ett par lakan just nu. Dock finns de på min önskelista om någon har lust att göra Amanda glad.

 

Här kommer grabsen, wiho. Det kliade i fingrarna av att stå och vänta på dem, ville ju bara springa in och ta in all ikea luft. All Sverige känsla man kunde få.

 

Vi tog en varsin påse och vagn och var fit for fight.

Jag och Bex är helt galna i turkost för tillfället, jag som aldrig egentligen gillat färgen tidigare. Hittade den här schyssta sänghimlen, finns även i rosa för intresserade! Kan tillägga att killarna skämdes över att vi skulle spexa och fota med allt, men  vi hade kul så det spelade ingen roll.

Jag, min sambo och en orm.

SVENSK MAT! Vi snodde åt oss en varsin bricka och ställde oss i kön som gick alldels för långsamt. Noterade en man som tog köttbullar utan lingonsylt och med pommes istället! Pommes! till köttbullar. Fy sjutton, definitivt inte svensk där inte. Vi stod bakom alla i ledet som otåliga barn som fått sitta stilla i ett rum alldeles för länge. n00b-Oscar var nog den som var mest exalterad, hoppade upp och ner och skrek att han ville ha minst 20 och att han skulle gå tillbaka senare för en portion till innan vi åkte hem.

Tre hungriga och köttbullesugna brudar.

Lingondricka, köttbullar och kaffe. Lite besviken att man inte fick riktiga potatisar utan potatismos till. Men det var väldigt gott ändå.

Ikea har tänkt på allt. Till och med hur man ska underhålla grabbar under shoppingturen. Hur smart är det inte att ställa runt lådor med datorer i där de kan få färglägga bilder? En skev tumme upp från n00ben.

Jag Bex och våra nya inneboende. Möt herr Börje och fröken Solveig.

WQ är kreativ och visar att en soptunna behöver inte endast användast till att slänga skräp i.

Någon frågade mig hur det skulle vara att va i Dublin under midsommar. Inge problem, fick ju till och med se en midsommar stång!

Bex poserar framför gängets inköp.

Sen var det slut med det roliga och vi tog upp pensionärssätena i bussen och åkte hem.

Det var väldigt fint att vara på IKEA och jag sög in all Sverige jag kunde få. Senare kommer midsommar del 2. Samma kanal, samma tid. Stay with us!

Min dag i bilder | | En kommentar |
Upp