En dag i Dublin city.

Så här kommer lite bilder från min första dag i centrala Dublin igår. Solen sken och det var riktigt mysigt fastän vi inte hittade musikfestivalen vi tänkte gå på. Eller, den fanns helt enkelt inte. Har egentligen massa massa fler bilder men jag orkar inte vänta på bloggen längre går så jäkla segt, har tagit mig en halvtimme att bara få upp dem. Suck. Kan ju vara bra att sova eftersom jag börjar jobba imorgon.


Jag mötte upp Johanna och Doirean kl 13. Eller jag stod snarare still på samma ställe och de fick leta upp mig, hehe. Doirean är från Tyskland och riktigt rolig, säger awesome hela tiden. Riktigt härlig tjej.


Så här ser bussarna ut på Irland. De är... jobbiga och kommer inte i tid. Hmpf. Men de är ju rätt fina i alla fall.


En sån där grön man som jag alltid glömmer bort namnet på. Är det inte meningen att han ska vara typ dvärg egentligen? Och jag undrar hur fan man smsar i den där masken!


Finns en massa fina pubar som jag fotograferar bara för att de är fina och ser så mysiga ut.


ÅÅÅÅÅH! Inte nog med att den är rosa utan innehållet är fantastiskt också. Åh, fylld av vackra hattar och håraccesoarer. Är det inte allt för dyrt ska här shoppas sen.


Half Penny Bridge.


En man som gjorde skulpturer i sand utanför ett shoppingcenter. Jag är grymt imponerad. En del människor har allt märkliga hobbys.


Typ en stor spira. Förstår inte meningen med den här men den är hög. Tydligen svajar den rätt rejält när det blåser också, runt en meter åt vardera håll där uppe i toppen.


Imorgon visar jag fler bilder, nu måste jag sova. Är trött, ska bli spännande att jobba imorgon!
Gonatt och sov gott.


Irland | | 3 kommentarer |

Lördag i DublinHej hopp är en liten del av mitt rum och här sitter jag nu. Har precis ätit frukost o ska bara borsta tänderna nu och sen ska jag knalla ner till centrum för att ta bussen in till Dublin. Där ska jag möta Johanna för att gå på någon musikfestival och sedan blir det filmkväll hos henne. Känns kul att göra något! Tar med mig systemaren idag som sorgset legat i kameraväskan och vänta. Men idag ska den rastas som aldrig förr. Solen skiner vi får hoppas att det håller i sig. Ha en fin dag. Kraaamar
Irland | | 2 kommentarer |

Vad är det jag egentligen gör här.

Jo det är så att jag jämt får en massa frågor om vad jag gör i Irland och vad jag ska jobba med osv. Tänkte därför försöka få ut det mesta här så att alla hänger med. :) Ska se om det går att hålla kort, vet en viss person som får problem av att läsa för långa texter ;)

På nyårsafton blev jag tipsad av vår familjs nära vänner att deras son jobbat i Irland med kundservice i nästan två år. Man är då anställd av manpower men jobbar för IBM som teknisk support.

Jag skickade in mitt CV, gjorde ett IT-test och ett annat test och sen fick jag även gå vidare till en telefonintervju. Och jag fick jobbet!

Jag ska alltså jobba med att svara när svenska företag ringer och har något problem med sina datorer. Det känns väldigt tryggt att prata svenska. Jag har jobb här i 11 mån, med chans för förlängning och jag kan även sluta med en månads uppsägningstid om jag vill.

Anledningen till att jag valde att åka var för att lönen är bra (låg skatt också yey) och för att få en ny livserfarenhet. Lite kött på benen.

Jag kom till Dublin igår och nu bor jag i Blanchardstown som kanske ligger ungefär 20-30 min bussresa från centrum. Jag hyr ett rum i ett hus där även två andra personer på. Så vi delar på kök, vardagsrum och badrum.

Är det något mer ni undrar så är det bara att fråga i det här inlägget och så svarar jag även här :)
Har tänkt föra någonslags dagbok över det hela men jag tror inte jag kommer göra det på bloggen för det kommer bli för långt. Kanske så kan jag publicera delar av det här.

Nu är klockan strax efter 22 här medan klockan är efter 23 i Sverige. Ska snart sova tänkte jag, först bara läsa runt på lite bloggar och så. Imorgon ska jag betala hyra och träffa Johanna, kanske även blir så att jag sover över där. Vi får se helt enkelt.
Irland | | 3 kommentarer |
Upp