Det kryper i mig

Bilden nedan för är en skoluppgift jag hade förra veckan att göra en parafras (= En parafras är en omskrivning, omdiktning eller bearbetning av en text, bild eller målning i ett musikstycke, litterärt verk eller konstverk.). Jag sökte runt lite på google och på nåt sätt hittade jag ett blöjpaket o det slog mig direkt att göra om den för att spela på att äldre människor också behöver blöjor (inget illa menat, min gammelmorfar hade det i slutet). Så jag ändrade bebis bilden till en gammal man och ändrade från "My first pants" till "My last pants" och vikten.Det här är kommentaren som jag fick på uppgiten idag via mail:

"Hej Amanda
Du har gjort ett tekninskt snyggt arbete, emd en idé som inte är solklar vid första anblicken men sedan sprider sig ett förstående leende över mitt ansikte då jag anar din koppling.

Min nästa reflektion är möjligen att budskapet kan uppfattas rasistiskt.

jag kopplar då även huvudbonadewn som en anspelning på tygblöjer, men vet inte om det var din intention?

**** upppfattde det bara som om du gjorde om det till vuxenblöjor, men då frågar jag mig varför det inte är en västerlänsk man på bilden.

bilduppgiften är godkänd, men jag är nyfiken på ditt svar.
/*"


Man kanske kan tycka att jag överreagerar men så mycket skit det känns som jag fått av den här utbildningen nu så kan jag inte annat en bli förbannad. Istället för att förklara min tanke med bilden igen så skickar jag även mitt svar:

"Hej
Det är absolut inte menat rasistiskt. Anledningen till att jag tog den bilden var att det var den bilden jag kunde hitta som jag tyckte var finast helt enkelt. Var på väg att byta angående huvudbonaden men sen kände jag att det inte spelade någon roll eftersom det var den bilden som jag såg och ansågs bäst. Egentligen bär det mig emot att använda en bild som någon annan tagit men eftersom jag inte hade möjlighet att ta bilden själv så fick det bli som det blev. Sen trodde jag att detta endast var en skoluppgift som bara skulle ses av läraren. Alltså inget som någon annan ska ha möjlighet att bli stött av. / Amanda Berggren"
Amanda | | En kommentar |
Upp